Table For Two – Part II @ Kallio Library 13.10 – 9.11.2022

Sound artists: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Script: Jaakko Autio & Hilla Väyrynen / Composer: Hilla Väyrynen / Qlab & Arduino programming: Jaakko Autio / Photos: Jaakko Autio / The work is supported by:: Turku city, TAIKE and Valco / Art residencies: Old Mine Residency (Outokumpu) & Creative space (Rääkkylä)

Pöytä kahdelle on musiikintekijä Hilla Väyrysen ja äänitaiteilija Jaakko Aution interaktiivinen ääni-installaatio, joka kutsuu kaksikkoja — rakastavaisia ja ystäviä — tunnustelemaan läsnäoloa ja läheisyyttä välillään. Teoksen voi kokea myös yksin kuvitellen vastakkaiselle sohvalle merkityksellisen toisen. Pöydän äärellä kokijoille aukeaa jokaisella kuuntelukerralla uniikki musiikillinen matka, joka johdattaa heidät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä. Mahdollisia erilaisia järjestyksiä on yli puoli miljoonaa.

Teoksen pääteema on rakkaus, kahden välinen kohtaaminen, joka se pohjautuu tarot-korttien perinteeseen sekä äänitaiteeseen jossa sattumanvaraisuus nähdään keinona luoda välitön yhteys esittäjän ja kokijan välille. Kahden penkin välissä on pöytä ja pöytään upotettu punainen nappi sekä kahdet kuulokkeet. Pöytä kahdelle esittää kuulijoille kysymyksiä sekä tehtäviä. Suoritettuaan annetun tehtävän kokija painaa pöydän keskellä olevaa punaista nappia, jolloin tietokone arpoo heille musiikiksi sovitettuja “kortteja”. Saadut kortit peilautuvat vasten kokijan pohdintaa omasta itsestä. Teos tarjoaa kokijalleen heijastuspinnan, jota vasten oma ajankohtainen itse voi paljastua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s