Pöytä kahdelle – Osa I @ Turun pääkirjaston musiikkiosasto 11.8 – 9.9.2022

Äänitaiteilijat: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Käsikirjoitus: Jaakko Autio & Hilla Väyrynen / Musiikin sävellys, musiikki & narraatio: Hilla Väyrynen / Qlab & Arduino ohjelmointi: Jaakko Autio / Valokuvat: Jaakko Autio / Työtä on tukenut: Turun kaupunki, Varsinais-Suomen Taiteen edistämiskeskus ja Valco / Taiteellinen työskentely on tapahtunut: Vanha Kaivos residenssissä (Outokumpu) & Luova tila -residenssissä (Rääkkylä) / Kiitos: Tapahtumasuunnittelija ja musiikintutkija Hanna Kaikko sekä kirjastonhoitaja ja haastattelija Riikka Vartiainen. (Scroll down for English)

Pöytä kahdelle on musiikintekijä Hilla Väyrysen ja äänitaiteilija Jaakko Aution interaktiivinen ääni-installaatio, joka kutsuu kaksikkoja — rakastavaisia ja ystäviä — tunnustelemaan läsnäoloa ja läheisyyttä välillään. Teoksen voi kokea myös yksin kuvitellen vastakkaiselle sohvalle merkityksellisen toisen. Pöydän äärellä kokijoille aukeaa jokaisella kuuntelukerralla uniikki musiikillinen matka, joka johdattaa heidät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä. Mahdollisia erilaisia järjestyksiä on yli puoli miljoonaa.

Taiteilijahaastattelu: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen 11.8.2022 @ Turun pääkirjaston musiikkiosasto. Haastattelija: Riikka Vartiainen.

Teoksen pääteema on rakkaus, kahden välinen kohtaaminen, joka se pohjautuu tarot-korttien perinteeseen sekä äänitaiteeseen jossa sattumanvaraisuus nähdään keinona luoda välitön yhteys esittäjän ja kokijan välille. Kahden penkin välissä on pöytä ja pöytään upotettu punainen nappi sekä kahdet kuulokkeet. Pöytä kahdelle esittää kuulijoille kysymyksiä sekä tehtäviä. Suoritettuaan annetun tehtävän kokija painaa pöydän keskellä olevaa punaista nappia, jolloin tietokone arpoo heille musiikiksi sovitettuja “kortteja”. Saadut kortit peilautuvat vasten kokijan pohdintaa omasta itsestä. Teos tarjoaa kokijalleen heijastuspinnan, jota vasten oma ajankohtainen itse voi paljastua.

Hilla Väyrysestä

Hilla Väyrynen (s. 1985) on oululais-turkulainen teatterisäveltäjä-äänisuunnittelija, nukketeatteritaiteilija ja psykologian maisteriopiskelija. Sooloartistina hänet tunnetaan nimellä Tienhaara.

http://www.hillavayrynen.com

///

ENGLISH

Table For Two @ The Night of the Arts Festival in Turku 11.8.2022

Sound artists: Collaboration between Jaakko Autio & Hilla Väyrynen / Concept: Jaakko Autio & Hilla Väyrynen / Musical composition: Hilla Väyrynen / Narrator: Hilla Väyrynen / Qlab & Arduino programming: Jaakko Autio / Photography: Jaakko Autio / Work supported by: Taike, Turku City & Valco / Thank you: Event manager Hanna Kaikko, Vanha Kaivos residency (Outokumpu), Luova Tila residency (Rääkkylä).

Artist Interview on the Night of the Arts Thu 11.8. from 5 pm to 5:45 pm.

The Table for two is an interactive audio installation and musical Tarot reading that deals with love. Installation invites you to explore your interpersonal connection towards another as it is at the moment it occurs. The opening of the work will be at the Music Department of Turku City Library in 11th of August 2022.

Two chairs are facing each other. Between the chairs is a round table with a big red button and two headphones. Pressing the button to the two will open a private intimate space: a musical work and Tarot lecture for two. The work can also be experienced alone, imagining the other meaningful to the opposite chair.

The “table for two” applies the tradition of Tarot cards by utilizing its archetype catalogs and projective nature. In the Tarot lecture, you pick cards out of the 78 Image Card deck. The interpretation of cards creates a presentation of human will, emotions and action.

Love and relationships are typical reading topics: people have a basic need to reflect themselves in relation to the past, present and future. The answers we need can be heard by listening to the innermost self.

We adapted the cards into music, to serve as a reflection surface for the listener, and provide a supported space for creating one’s own inner knowledge.

The Table for two will also appear in other libraries in Finland in the autumn and spring 2023.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s