Luova Tila -residenssi 1-30.11.2021 @ Hakoniemi

Luova Tila -residenssi, Hakoniemi, Rääkkylä. 1-30.11.2021 / Työskentelyä on tukenut TAIKE

Vietin pimeän marraskuun Luova Tila -residenssissä, Hakoniemessä, Pohjois-Karjalassa. Residenssissä työskenteli lisäkseni Saksalainen taideopiskelija ja kuvataiteilija Marie Schwab ja käymässä oli myös äänisuunnittelija/muusikko Hilla Väyrynen. Hakoniemi on Pohjoisen Saimaan sisävesisaaristossa sijaitseva niemi ja maatila. Täältä lähimpään kauppaan Rääkkylään on matkaa yhdeksän kilometriä. Alkujaan tila oli 1920 -luvulla rakennettu maatila, josta sittemmin isä ja poika remontoi yhteistuumin taiteilija residenssin. Hakoniemestä löytyy remontoitu talo, työtila, neljä saunaa sekä gallerian tila navetasta (käytössä kesäisin).

Olen työstänyt tulevia töitä 2022-23, erityisesti generatiivista kuvataidetta osaksi immersiivisiä ääni-installaatioitani 2022. Työskentelyn ohella olen saunonut päivittäin kaikissa residenssin neljässä saunassa. Hilla Väyrynen (äänisuunnittelija/muusikko) oli täällä viikon käymässä. Työstimme “Pöytä Kahdelle” vuorovaikutteista ääni-installaatiota. Työ tulee Turun kirjastoihin syksyllä 2022. Pöytä kahdelle on musiikillinen tarot-luenta, jossa tietokone arpoo jokaiselle ihmiselle oman musiikillisen kuljetuksen. Residenssissä työskentelyn mahdollisti TAIKEn korona apuraha 2021. Alla on pieniä etydejä työskentelystäni generatiivisen 3D taiteen parissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s