Läheisyys @ KEHÄ Festivaali, Oulu 7-9.10.2021

Koollekutsuja ja Äänitaiteilija: Jaakko Autio / tapahtuma: kehä -festivaali, Oulu / installointi: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Musiikki: Nomad Vocals / Kuoronjohtaja: Jussi Mattila / Nomad Vocals laulajat: Lotta Kokkonen, Vilma Kivimäki, Reetta Karhunen, Matleena Vuori, Linda Pennström, Anna Voutilainen, Riku Miettunen, Kasper Korhonen, Jaakko Örmälä, Sakari Siira, Ville Hämäläinen, Aleksi Bondfolk, Lasse Kettunen ja Eero Lahtinen / KEHÄ-festivaali 2021. RAKKAUS – Monitaiteellinen festivaali kahdelle – One-To-One art festival / Kehän taiteellinen johtaja: Timo Harju / Kulttuuriosuuskunta ILMEen toiminnanjohtaja: Tuija Pasanen / Videon tanssijat: Pauliina Lappi, Merja Männikkö ja Henna-Maria Hanhineva / Kehän taiteilijat: Satu Hakamäki, Osmo Hakosalo & Tuomo Kangasmaa, Liisa Heikkinen, Toûa Heinonen, Milla Jarko, Karoliina Loimaala, Marianne Lukkarinen, Harri Piispanen, Mimmi Salo & Jari Vähkyrä ja Kauri Sorvari / Työtä on tukenut: Taike

Jaakko Aution Läheisyys on immersiivinen ääni-installaatio, joka vie katsojan näköalapaikalle tarkastelemaan ihmisten välistä läheisyyttä. Läheisyys on 16 kanavainen ääni-installaatio, toteutettu yhdessä Nomad Vocals kuoron kanssa. Kehä festivaaleilla esitettävä installaatio koostuu 16 kaiuttimesta, joista jokaisesta kuuluu oma yksilöllinen lauluääni. Yhdessä kaiuttimet muodostavat kuoron, joiden keskellä voi kävellä ja tutustua yksittäisiin laulajiin ponnistelevina yksilöinä. Installaatio tuo esiin ihmisenä olon valoisan puolen, jossa kokonnumme yhteen ja tavoittelemme yhteyttä toiseen, kukin omalla tavallaan ja äänellään. Installaatiossa vierailija pääsee osaksi tätä inhimillistä ponnistelua toisen löytämiseksi.

Monitaiteellinen kahdenkeskisten teosten festivaali Kehä järjestetään jälleen Oulussa 7.–9.10.2021. Lokakuussa avautuu rakkauden kirjo. Huikentelevaisessa ohjelmistossa raikuu rakkaushuutoja, tanssia, sirkusta, keskusteluja, kuvataidetta, ekoseksuaalisuutta, kukkakylpy ja minimalistinen huoneteatterimusikaali. Kaikkiaan mukana on teoksia kolmeltatoista upealta taitelijalta eri puolilta Suomea. Festivaalin teokset toteutetaan perinteiseen tapaan vain yhdelle kokijalle kerrallaan. Isommalle yleisölle ne eivät olisi mahdollisia. Tervetuloa Kehän teoksiin 8.-9.10.2021 Oulussa Kulttuuritalo Valveella sekä vanhustenhoidon laitoksessa, Koulukoti Pohjolakodissa Muhoksella ja Toimintakeskus Zytykkeessä Kempeleessä. Leiju, maadu, huumaudu, pörise.

Lisätietoja: https://www.kulttuuriosuuskuntailme.fi/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s