Helsinkini & Kuurankukkia, Ääreen -projekti @ Oodin mediaseinä, Hki. 1.10-30.10.2021

Kuva ja ääni: Jaakko Autio / Saksofoni: Anna Voutilainen / Runo ja lausunta: Johanna Keinänen / Tapahtuman järjestäjä: Animaatiokilta yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Keskustakirjasto Oodin kanssa.

Toteutin Helsingin keskuskirjaston mediaseinälle kaksi videoteosta: “Helsinkini” ja “Kuurankukkia”. “Kuurankukkia / Frost Flowers” on viittaus Joel Hallikaisen tunnettuun kappaleeseen. Näkemykseni mukaan herkkyys kauneudelle lisää myös tietoisuutta myös Kuurankukista jota kannamme sisällämme. Pysymällä elämän aurinkoisella puolella luomme olosuhteita sisäiselle hyvinvoinnille. Esteettinen elämys auttaa meitä muistamaan olemisen keveyden myös arjessa. Toinen teos “Helsinkini”, on kuvattu Helsingissä Kalliossa ja kaisaniemessä keväällä 2020. Molemmat videot ovat esillä Helsingissä, keskuskirjasto Oodin aulassa lokakuun ajan 2021. Alla suorat linkit videoihin:

(Animaation materiaali on kuvattu Helsingissä Kalliossa ja Kaisaniemessä keväällä 2020.).

Ääreen -projekti on immersiivistä animaatiota ja dokumenttia yhdistävä taideprojekti keskustakirjasto Oodissa. Ääreen esittää vuorovaikutteista, dokumentaarista animaatiota Kuutio-tilassa ja tuo nähtäville näyttelyissä ja näytöksissä sekä kotimaista että kansainvälistä, uutta animaatiotaidetta. Ohjelmisto tuo tekijät esiin keskusteluissa ja haastatteluissa.

Ääreen tarjoaa joka torstai ohjelmaa: artist talk-tilaisuuksia, masterclass-tapahtuman ja kansainvälisenä animaation päivänä 28.10. yhteistyössä Kavin kanssa toteutetun animaatio-illan: elokuvanäytöksiä ja keskustelutilaisuuden. Ohjelmisto toteutetaan osittain paikanpäällä Oodissa ja osittain etätoteutuksena. Animaatiokillan näyttelyn lisäksi aulassa esitetään Aalto-yliopiston kuratoitu opiskelijanäytös. Lapsille ja nuorille on suunnattu animaatioaiheisia työpajoja.

Projekti on Taiteen edistämiskeskuksen, Keskustakirjasto Oodin, Turku Animated Film Festivalin, Animaatiokilta ry:n, Taiteilijajärjestö MUU ry:n, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin, Aalto-yliopiston, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Kavin ja tanskalaisen ANIDOX foorumin yhteishanke.

Animaatiokilta (ent. Animaatioklinikka) on vuonna 1998 perustettu, valtakunnallinen ja ainoa animaationtekijöiden ammattilaisjärjestö.

Lisätietoja: https://www.animaatiokilta.fi/ & https://www.oodihelsinki.fi/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s