Liekki – Mari Baric Company @ Kalasatama, Helsinki 23.9.2021

Konsepti, musiikki ja ohjaus: Maria Baric / Äänisuunnittelu, musiikki: Jaakko Autio / Muusikot: Maria Baric, Raul Valdes Lima, Mika Seppänen, Stefan Stanciu / Koreografia: Kasmir Jolma, Veli-Matti Saarela / Puvustus: Tintti Mikkonen / Esiintyjät: Kasmir Jolma, Veli-Matti Saarela, Petri Saunio, Mika Seppänen, Jukka Tarvainen, Susanna Liinamaa, Kari Hulkkonen, Seppo Salmi, Costel Dobrescu & Mohammad Manla / Nukentekijä: Adán Rodríguez Falcón / Tuotannollis-tekninen tiimi: Nemanja Stojanovic, Christoffer Pettersson, Viktor Puronen, Pentti Luomakangas: / Tuotanto: Maria Baric Company / Yhteistyössä: Cirko elämyspalvelut.

Kalasataman Valon juhla rakentuu Maria Baric Companyn tuli- ja valoteatterin ympärille. Musiikilla, sirkuksella, tanssilla, katuteatterikulkueella ja jättinukketeatterilla maustettu ilta valaisee Kalasataman puiston yhden illan ajaksi säkenöiväksi valo- ja tulitaiteen estradiksi.

Illassa nähdään kolme Maria Baric Companyn näyttämöteosta, joissa valo eri muodoissaan on isossa roolissa: Valovaellus (ensi-ilta!), Arana (2019) ja Liekki (2021). Kolmen teoksen yhteisilta kuljettaa yleisön kulttuurimatkalle elävien tulien lämpöön. Tapahtuma on osa Maria Baric Companyn 15v juhlavuoden ohjelmaa.“Tavoitteenamme on tuoda Valon juhlan myötä Kalasatamanpuiston pimenevään syysiltaan iloa ja yhteisöllisyyttä sekä ympäristöä valaisevaa lämpöä ja kauneutta – valo- ja tuliteatterin keinoin. Halusimme luoda Valon juhlasta kaupunkitapahtuman, joka voi ympäröivät olosuhteet huomioonottaen tuoda ihmiset terveysturvallisesti tunnelmoimaan elävän tulen, musiikin ja tarinoiden äärelle.”

Valovaellus on valaistuista jättikuplista puistoon muodostuva tilataide-installaatio, live-konsertti ja immersiivinen katuteatteriteos. Kuplien sisällä on Maria Baric Companyn taiteilijoita, jotka luovat puistoon musiikin, tanssin ja sirkuksen keinoin visualisoidun valokonsertin. Teos on korona-ajassa syntynyt oodi kohtaamisille. Sen kupliva toteutuskonsepti reflektoi yhdessä ja yksin olemista. Jokainen teoksen esiintyjä on omassa kuplassaan. Yleisö voi halutessaan vapaasti vaeltaa puistossa valokuplalta toiselle. 360 tiiviit kuplat mahdollistavat terveysturvallisen lähikontaktin kuplan sisälllä olevaan taiteilijaan.

Tapahtuma-ilta huipentuu Maria Baric Companyn tänä vuonna ensi-iltansa saaneeseen tuli- ja pyrosirkusteokseen Liekki. Companyn uusin tuliteos tarjoaa liekitetyn elämyksen vauhdikkaalla yhdistelmällä elävää tulta, pyroefektejä, akrobatiaa ja jongleerausta. 

Maria Baric Company & Kulttuurimylly
Maria Baric Company on itähelsinkiläinen, kansainvälisesti palkittu teatteri. Company toimii monipuolisesti esittävän taiteen kentällä yhdistellen mm. tuliteatterin, varjoteatterin ja nukketeatterin uusia muotoja sekä musiikkia ja uutta sirkusta. 15v-juhlavuottaan viettävä teatteri on tuottanut yhteensä 23 kantaesitystä ja vastaanottanut taiteellisesta työstään palkintoja ja kansainvälistä tunnustusta.

Lisätietoja: https://www.mariabariccompany.com/ & http://www.kulttuurimylly.com/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s