SATI DÉRIVE – kävelykuunnelma. Mad House Helsinki 12.6-31.8.2021.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Johanna Matruka / Äänisuunnittelu: Jaakko Autio / Tuotanto: Mad House Helsinki / Teoksen toteuttamista on tukenut: Koneen Säätiö ja Helsingin kaupunki.

Ensi-ilta: 12.6.2021 – Tällöin puhelimeen ladattava appi on saatavilla iphone ja Android puhelimiin. Kävelykuunnelman näyttämönä toimii Helsingin Teurastamo lähialueineen.

VALLANKUMOUS KÄVELYLLÄ

Paikkasidonnainen Sati Dérive -kävelykuunnelma on käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Matrukan ja äänisuunnittelija Jaakko Aution yhteisteos.

Sati Dérive perustuu sekä Kansainvälisen Situationistisen liikkeen psykomaantieteelliseen harhailumenetelmään (dérive) että buddhalaiseen Sati -käsitteeseen. Kävelykuunnelmassa yhdistetään klassista eurooppalaista avantgardeperinnettä itämaiseen henkiseen harjoitukseen.

Johannan ja Jaakon kunnianhimoisena tavoitteena on, että Sati Dérive vie jokaisen kokijan ainutkertaiselle retkelle, jolta ei ole paluuta, vaikka teos päättyy ja arki palaa.

Kukin kuuntelija päättää itse teoksen keston. Avajaiset Mad House Helsingissä, Teurastamon alueella 12.6.2021. Teos on koettavissa 12.6-31.8.2021. Yhteistuotanto Matrukan Oy ja Mad House Helsinki.

(Valokuvat: Emmi Vainio)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s