ÄÄNEN AIKA, osa II/III – M_Itä Nykytaiteen Biennaali – Mikkelin taidemuseo 12.6. -10.10.2021

Äänitaiteilija ja koollekutsuja: Jaakko Autio / Kuoronjohtaja ja säveltäjä: Jussi Mattila / Laulajat: Eero Lahtinen, Vilppu Kekkonen, Sakari Siira, Ossi Putkonen, Ville Hämäläinen, Tatu Huotarinen, Kasper Korhonen, Matleena Vuori, Lotta Kokkonen, Eevi Kortelainen, Reetta Karhunen, Jutta Virtanen, Tiina Leskinen, Heta Ikonen, Linda Pennström & Juulia Karppi / M_Itä biennaalin Kuraattori: Jani Leinonen / Läänitaiteilija: Harri Heinonen / Amanuenssi: Paula Hyvönen / Biennaalin taiteilijat 2021: Jaakko Autio, Emma Fält, Reetta Gröhn-Soininen, Marjo Hallila, Antti Immonen, työryhmä Unski Immonen ja Väinö Makkonen, Ville Löppönen, Jaana Partanen, Antti Rönkä, Hanna Vahvaselkä, Iida Valkonen ja Tarja Wallius / Työtä on tukenut: TAIKE

Kuvaus: Kia Kujala

Äänen Aika II on kolmiosaisen teossarjan toinen osa. Teos on toteutettu yhteistyössä Nomad Vocals kuoron kanssa. Kuultava monikanavainen kuoroteos vie katsojan äänen aikaan jota leimaa viipyily ja intimiys. Teoksen äärellä näyttelyn vierailija saa näköalapaikan utopiaan, mahdolliseen maailmaan jota leimaa ihmisten välinen yhteys ja abstrakti luontokokemus. Installaatio koostuu 16 kaiuttimesta, äänestä väreilevästä vesialtaasta ja kuoromusiikista. Nykytaiteen biennaali on esillä Mikkelin taidemuseossa 12.6. -10.10.2021. Biennaali esittelee ammattitaiteilijoita Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilta. Biennaalin pääkuraattorina on kuvataiteilija Jani Leinonen. https://www.mitabiennaali.fi/

Nomad Vocalsista
Nomad Vocals on monimuotoinen ja moniääninen yhteisö, joka on erikoistunut a cappella -lauluun. Nomad Vocals muodostaa 40-henkisen sekakuoromuotoisen kollektiivin, joka esiintyy projektikohtaisesti eri kokoonpanoilla. Kuorolla on 5–10 konserttia vuosittain sekä lukuisia pienempiä esiintymisiä. Monipuolisten kokoonpanojensa sekä projektikohtaisen sopeutuvuutensa ansiosta Nomad Vocals on harvinaislaatuinen Pohjoismaissa. Kotisivut: https://nomadvocals.nettisivut.fi/

(Kuvat: Kia Kujala. Kuvattu teoksen äänityksissä Kuopiossa 22.5.2021.)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s