Samasta puusta -installaatio (VR)

Ohjaus: Jaakko Autio / Kuoro: Kauhavan kirkkokuoro / VR-taiteilija: Timo Elsilä / Kuvataiteilija: Jukka Herttua / Kuoron harjoituttaminen: Heli Turpela / Tuottaja: Inka Hannula / Laulajat: Liisa Erkkilä, Helena Visti, Kaija Pelanteri, Minna Karjalainen, Liisi Marttinen, Annina Hyytinen, Eeva-Maria Laakso, Seija Ventä, Raija Olli, Anne Rasivirta-Kivimäki, Leena Erkkilä, Olavi Luoma, Jukka Luomala, Jaakko Perälä, Jorma Kari, Pekka Keltto, Jorma Marttinen, Markus Luoma, Seppo Ruotsala, Vuokko Sulkakoski, Mari Rajamäki, Katariina Koivisto, Raija Tenolahti / Äänitetty Kauhavan koulun juhlasalissa 07 03 2020, juuri ennen epidemian alkua / Työtä on tukenut AVEK ja TAIKE (Korona apuraha).

Koska Kauhavan herättäjäjuhlat peruttiin tältä kesältä, päädyin tekemään virtuaalisen kuoro-teoksen internettiin, jotta ihmiset pääsee etänä yhdessä laulamisen rajapinnalle. Kyseessä ei ole sellainen perinteinen webcam kuorovideo, vaan VR-taiteilija Timo Elsilän ja kuvataiteilija Jukka Herttuan kanssa tehty kolmiulotteinen visuaalinen teos. Kuoro osuudet äänitettiin keväällä Kauhavalla Heli Turpelan johtamana, onnekkaasti juuri ennen epidemian alkua. Jokainen laulaja äänitettiin omalla mikrofinilla. Teoksen nimi SAMASTA PUUSTA on viittaus yhdessä laulamisen merkityksellisyyteen.

Työn ensiesitys on perjantaina 3.7 klo 17, joka olisi ollut Kauhavalle rakennettavan installaation aika avajaisille.

SAMASTA PUUSTA – 2D versio:

SAMASTA PUUSTA – 3D versio. Voit liikuttaa hiirellä kameran kuvakulmaa 360 astetta.

Toivon että tämä teos saa kipinää niissä, jotka miettivät tapaansa liittyä yhteen, tulla mukaan seurakunnan toimintaan. Kuorolaulu on huikeaa. Olet yksi joukossa. Annat osasi ja saat moninkertaisesti. Kuulut kudelmaan kuten tässä puussa.

– Heli Turpela. Kuorojohtaja.

Komiat lehden haastattelu äänityksistä keväällä 2020:

One thought on “Samasta puusta -installaatio (VR)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s