30%OFF @ Caisa, Hki. Ensi-ilta 26.2.2020

Koreografia ja ohjaus: Mirva Mäkinen ja Tuomas Juntunen / Äänen dramaturgia: Jaakko Autio / Sellisti: Sergio Castrillon / Videotaide: Kim Saarinen ja Jaakko Autio / Valot: Johan Karlstedt / Tanssi: Otto Akkanen ja Mirva Mäkinen / Kallion lukion tanssin opiskelijat:  Amrane Viivi, Eronen Oona, Eskelinen Aurora, Iho Kaisa, Katila Aino, Kemppi Rosa, Kristleifsdóttir Ronja, Lätti Kerttu, Mikkola Milla, Nikkarinen Vilma, Oosi Laura, Paatso Sanni, Pääskysaari Ada, Pösö Livi, Saari Martta, Saraste Kerttu, Tarkka Nelli, Utter Anni, Yliluoma Nilla / Työtä on tukenut: SKR

Monitaiteellisessa teoksessa 30%OFF yhdistyy videotaide, projisointi, ääni-installaatio, tanssi ja musiikki.  Teos käsittelee runsaudessaan kolmattaosaa ja jotakin vähemmän.

Ajassamme kaikki näennäisesti kiihtyy ja reaali aikaistuu. Tämä teoksen harjoitusperiodissa olemme pyrkineet päinvastaiseen, viiveellä tekemiseen, venyttämiseen ja vähempään. Taiteelliset tavoitteet ovat äänen, liikkeen, musiikin, ja videotaiteen vuoropuhelu sekä taiteilijoiden kohtaaminen.

Alla on ote 30%OFF -esityksessä kuultavasta ääni-tallenteesta, jossa työryhmäläinen pohtii alennuksen merkitystä:

“Jos sitä oliskin vähemmän sitä paloa, intohimoa, rakkautta tähän hommaan. Jos me vähennettäis sitä, niin miltä tää tuntuis? Jos tästä kaikesta ottaa pois kolmekymmentä prosenttia. Kolmekymmentä prosenttia vähemmän naurua, iloa, rakkautta, tunnetta, paloa. Kolmekymmentä prosenttia vähemmän kertoja, kun toinen halaa. Toisaalta se voi olla myös kolmekymmentä prosenttia vähemmän vihaa, surua, inhoa, kauhua, kyyneleitä, jätetyksi tulemista. Miltä tuntuis, jos me sanottais vähemmän, tehtäis vähemmän, rakastettais vähemmän tai elettäis vähemmän? Jos me oltais läsnä vähemmän, kun kaikki pitäis tehdä satasella, tehtäisiinkin vain seitsemänkymmentä prosenttia. Kolmekymmentä prosenttia on lähempänä viittäkymmentä prosenttia kuin nollaa, miten me sitten ollaan, jos me ollaan poissa lähemmäs viisikymmentä prosenttia kuin nolla. Eli me ollaan vaan puolikkaita.” –Oona Eronen-

KESTO: noin 1h
IKÄSUOSITUS: yli 10-vuotiaille
Caisa sali. Kaikukatu 4 B, Helsinki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s