VIHAINEN LESKI @ HKT, suuri näyttämö. Ensi-ilta 10.10

Ohjaus: Kimmo Virtanen  / Minna Lindgrenin romaanista Vihainen leski dramatisoinut Henna Piirto. / Lavastus: Katariina Kirjavainen / Valosuunnittelu: Petteri Heiskanen, Mika Ijäs / Äänisuunnittelu: Jaakko Autio / Äänimestari: Janne Brelih / Koreografia: Jari Saarelainen / Ohjaajan assistentti: Ilkka Kokkonen / Tuottaja: Pia Karetie / Pukusuunnittelu: Elina Vättö / Musiikin sovitus: Lauri Schreck / Laulujen sovitus ja harjoittaminen: Jukka Nylund / Musiikkijärjestäjä: Mongo Aaltonen / Naamiointi ja kampaukset: Jutta Kainulainen / Näyttämöosaston päällikkö: Kari Haakanen / Lavastamon päällikkö ja apulaispäällikkö: Tuomas Antikainen, Sampsa Laiho / Puvuston päälliköt: Nina Virkki, Tiina Sivonen / Naamioinnin päällikkö: Henri Karjalainen / Päänäyttämöoperaattori: Juuso Murtoniemi, Mikko Leino / Järjestäjät: Sasu Tuominen, Henriikka Koskenniemi / Näyttämömestarit: Kari Tuovila, Erkka Muhonen, Jussi Kauppila, Timo Härkönen / Kuiskaaja: Tuija Muhonen / Tarpeistonhoitajat: Sini Junnola, Laura Tulimaa / Pukijat: Meira Erviälä, Reea Järvi, Riku Tiedemann / Lavastuksen toteutus: Marko Malinen, Aslak Mamadou, Jani Kurvinen, Jaakko Kurki, Viljami Väre, Eero Paasikoski, Tapio Komulainen, Jenni Nissinen, Sari Hakola, Daniel Westerberg, Alex Bordeaux, Tomi Kuusiniemi, Pekko Ulmanen, Matti Hilvonen, Jan Fäldt, Elina Kelkka, Ari Innanen, Tinja Laurén , Oona Knuutila, Tanja Sormunen, Riikka Mäntynen, Sanna Ala-Ojala, Tanja Harjunen, Leila Oksa / Fondit: Markku Kunnari / Puvustuksen valmistus: Sirpa Ahonen, Kristiina Vilpponen, Maria Hakkarainen-Kovala, Susanna Moilanen, Sura Agambodi, Anni Laanti, Riikka Canth, Mari Solja, Kati Lätti, Zanna Lukin / Modisti: Tutta Laurén / Naamioinnin ja kampausten toteutus: Jutta Kainulainen, Jaana Nykänen, Hanna Piispanen, Henri Karjalainen / Tarpeistonsuunnittelija: Jenny Villikka / Tarpeiston valmistus: Mirja Arkonsuo / Valo-osaston esimies: Marko Oksman / Valomestarit: Markku Ahonen, Toni Haaranen, Patrik Åhlgren / Apulaismestari: Tiina Röyskö / Valomiehet: Markku Grönmark, Jukka Huttunen, Peter Tideman, Lars Weurlander / Apulaisäänimestarit: Samuli Peltonen, Jaakko Suni / Näyttämöoperaattorit: Jari Ahokas, Jani Koskinen, Kari Apiala / Näyttämömiehet: Raimo Askolin, Juhana Mroue, Jari Voutilainen, Sami Vatto, Jarmo Talja, Otto-Kari Apiala, Mika Toorikka, Ville Ljungberg, Aati Saarva, Pyry Mantere, Arto Jormakka, Tarmo Tikkinen / Lennätykset: Flying by Foy Ltd / Kiitokset: Ragni Grönblom-Jolly / Käsiohjelman toimitus: Kati Mykkänen / Käsiohjelman valokuvat: Harri Hinkka / Käsiohjelman graafinen suunnittelu: Raili Petäjistö / Esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy / Esiintyjät: Riitta Havukainen, Eija Vilpas, Kai Lehtinen, Martti Manninen, Kari Mattila, Sari Haapamäki, Sanna-June Hyde, Kirsi Karlenius, Leena Rapola, Pia Runnakko, Heikki Sankari, Marjut Toivanen, Kaisa Torkkel & Vesa Wallgren. 

Ulla-Riitta Rauskio eli Ullis on elänyt koko elämänsä kuten kunnon ihmisen
kuuluu: mennyt naimisiin, hankkinut kaksi lasta, hoitanut kotia, tehnyt työtä. Avioliitto ei tuonut onnea, ja kun puoliso kuolee, velvollisuudentuntoisella Ulliksella on edessään uusi elämänvaihe. Hän ei ole koskaan elänyt niin kuin olisi itse halunnut. Puolison kuolema vapauttaa omaishoitajuuden vankilasta, ja leski voi ryhtyä vihdoin nauttimaan elämästä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s