Angry Widow @ Helsinki City Theater 10.10.2019

Director: Kimmo Virtanen  / Minna Lindgren’s novel Angry Widow dramatized by Henna Piirto / Set Designer: Katariina Kirjavainen / Light designer: Petteri Heiskanen, Mika Ijäs / Sound designer: Jaakko Autio / Sound Master: Janne Brelih / Choreography: Jari Saarelainen / Directors assistance: Ilkka Kokkonen / Producer: Pia Karetie / Pukusuunnittelu: Elina Vättö / Musiikin sovitus: Lauri Schreck / Laulujen sovitus ja harjoittaminen: Jukka Nylund / Musiikkijärjestäjä: Mongo Aaltonen / Naamiointi ja kampaukset: Jutta Kainulainen / Näyttämöosaston päällikkö: Kari Haakanen / Lavastamon päällikkö ja apulaispäällikkö: Tuomas Antikainen, Sampsa Laiho / Puvuston päälliköt: Nina Virkki, Tiina Sivonen / Naamioinnin päällikkö: Henri Karjalainen / Päänäyttämöoperaattori: Juuso Murtoniemi, Mikko Leino / Järjestäjät: Sasu Tuominen, Henriikka Koskenniemi / Näyttämömestarit: Kari Tuovila, Erkka Muhonen, Jussi Kauppila, Timo Härkönen / Kuiskaaja: Tuija Muhonen / Tarpeistonhoitajat: Sini Junnola, Laura Tulimaa / Pukijat: Meira Erviälä, Reea Järvi, Riku Tiedemann / Lavastuksen toteutus: Marko Malinen, Aslak Mamadou, Jani Kurvinen, Jaakko Kurki, Viljami Väre, Eero Paasikoski, Tapio Komulainen, Jenni Nissinen, Sari Hakola, Daniel Westerberg, Alex Bordeaux, Tomi Kuusiniemi, Pekko Ulmanen, Matti Hilvonen, Jan Fäldt, Elina Kelkka, Ari Innanen, Tinja Laurén , Oona Knuutila, Tanja Sormunen, Riikka Mäntynen, Sanna Ala-Ojala, Tanja Harjunen, Leila Oksa / Fondit: Markku Kunnari / Puvustuksen valmistus: Sirpa Ahonen, Kristiina Vilpponen, Maria Hakkarainen-Kovala, Susanna Moilanen, Sura Agambodi, Anni Laanti, Riikka Canth, Mari Solja, Kati Lätti, Zanna Lukin / Modisti: Tutta Laurén / Naamioinnin ja kampausten toteutus: Jutta Kainulainen, Jaana Nykänen, Hanna Piispanen, Henri Karjalainen / Tarpeistonsuunnittelija: Jenny Villikka / Tarpeiston valmistus: Mirja Arkonsuo / Valo-osaston esimies: Marko Oksman / Valomestarit: Markku Ahonen, Toni Haaranen, Patrik Åhlgren / Apulaismestari: Tiina Röyskö / Valomiehet: Markku Grönmark, Jukka Huttunen, Peter Tideman, Lars Weurlander / Apulaisäänimestarit: Samuli Peltonen, Jaakko Suni / Näyttämöoperaattorit: Jari Ahokas, Jani Koskinen, Kari Apiala / Näyttämömiehet: Raimo Askolin, Juhana Mroue, Jari Voutilainen, Sami Vatto, Jarmo Talja, Otto-Kari Apiala, Mika Toorikka, Ville Ljungberg, Aati Saarva, Pyry Mantere, Arto Jormakka, Tarmo Tikkinen / Lennätykset: Flying by Foy Ltd / Kiitokset: Ragni Grönblom-Jolly / Käsiohjelman toimitus: Kati Mykkänen / Käsiohjelman valokuvat: Harri Hinkka / Käsiohjelman graafinen suunnittelu: Raili Petäjistö / Esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy / Esiintyjät: Riitta Havukainen, Eija Vilpas, Kai Lehtinen, Martti Manninen, Kari Mattila, Sari Haapamäki, Sanna-June Hyde, Kirsi Karlenius, Leena Rapola, Pia Runnakko, Heikki Sankari, Marjut Toivanen, Kaisa Torkkel & Vesa Wallgren. 

Synopsis: Ulla-Riitta Rauskio (Ullis) has lived her whole life as a decent person: married, had two children, cared for home, worked. The marriage did not bring happiness, and when the spouse dies, the conscientious Ullis faces a new phase of life. He has never lived as he himself would have liked. The death of the spouse releases the caregiver from prison, and the widow can finally begin to enjoy life.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s