Ylva Holländerin näyttely: ELÄVIÄ JA KUOLLEITA ORGANISMEJA @ Forum Box, Hki. 1-24.3.2019

Koollekutsuja: Ylva Holländer / Tila ja paikka: Forum Box, Helsinki 1-24.3.2019 / Kuvataiteilija:  Ylva Holländer / Animaation toteutus: Milla Moilanen / Tilaääni & musiikki: Jaakko Autio / Muusikko: Tero Kaunisvuo / Tilan valaistus: Ainu Palmu. / Näyttelyä ovat tukeneet: Konstsamfundet, Svenska Kulturfonden ja Taike.

Ylva Holländerin näyttely Eläviä ja Kuolleita Organismeja koostuu piirustuksista, suurista veistoksista, pienistä posliinikoosteista ja audiovisuaalisesta animaatiosta. Näyttelyn animaatioteoksen Tarda on Holländerin piirrosten pohjalta toteuttanut mediataiteilija Milla Moilanen. Tardan tilaäänestä ja musiikista vastaa äänisuunnittelija Jaakko Autio.

..Näyttelyn teema on elämän loputon kierto, jossa ei ole alkua eikä loppua. Kaikki on loputtomassa liikkeessä kasvaen, murentuen ja muuttaen muotoaan sekä lopulta yhteen sulautuen. Irrallisia ilmiöitä ei ole olemassa tässä piirrosmaailmassa. Koiran häntä koskettaa oksaa, joka koskettaa maata, joka koskettaa sikiötä kantavaa naista, joka koskettaa lehtiä, juuria, perhosia, ilmaa ja avaruutta. Kaikkein lähimmät ja kaukaisimmatkin eliöt sekä materia ovat sidoksissa samaan suureen kudelmaan.

Ylva Holländer

Linkki Forum Boxin sivuille

(Kuvat: Studio Pieni / Lotta Åberg )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s