The School For Unforced Errors Episode III. Teak.

The School for unforced errors Episode III 5.-11.10.2012 / Ohjaus: Riku Saastamoinen & Toni Kauppila / Äänisuunnittelu/sävellys: Jaakko Autio & Tero Mikkonen /Työryhmä: Saara Anttonen, Eerika Arposalo, Jaakko Autio, Ida Backer, Gabriele Goria, Toni Kauppila, Emmi Komlosi, Seppo Lampio, Anna van der Lei, Saija Luukkonen, Kristos Mavrostomos, Tero Mikkonen, Shirin Nazimov, Outi Paananen, Gesa Piper, Teemu Päivinen, Maaretta Riionheimo, Heikki Rosti, Leena Rouhiainen, Riku Saastamoinen, Jasmiina Sipilä, Anna Sochacka ja Maria Ylönen.

Toteutin Teakin suurelle näyttämölle 16 kanavaisen äänentoiston ja äänisuunnittelun kuusiosaiseen tapahtumasarjaan. Tärkein oppi kurssista oli ymmärrys esityksestä kosketuksen jatkumona. Esitys alkaa työryhmän ja katsojien välisestä kosketuksesta, ja loppuu kosketuksesta irroittautumisena. Prosessi auttoi minua sulautumaan jaettuun tekijyyteen ja rohkeuteen tehdä radikaaleja tekoja esityksen aikana.

Alla Riku Saastamoisen pohdintaa esityssarjan tiimoilta:

Minkälaista tilaa luovalle oppimiselle olisi raivattava, jotta pedagogiset käytännöt tukisivat elinvoimaisuutta ja eroja tasapäistymisen sijasta? Tanssi- ja teatteripedagogiikan laitoksen opiskelijat ja opettajat valmistavat yhdessä kuusiosaisen tapahtumasarjan, jonka lähtökohtana on pohtia nykyoppijan suhdetta virheeseen ja kontrolliin. Aihetta lähestytään taiteellis-pedagogisten käytäntöjen kehittämisen näkökulmasta. Työn tavoitteena on luoda toimintakulttuuria ja praktiikoita, joissa on mahdollista kuulla sisäinen ääni, löytää osaamattomuuden onni ja nauttia suurten ja pienten asioiden yhtäaikaisesta läsnäolosta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s