Juoppohullun päiväkirja. Eri-teatteri @ Alppisali

Ohjaus: Jerker Polso / Äänisuunnittelu: Jaakko Autio / Valot: Ada Halonen / Esiintyjät: Mikko-Markus Ahtiainen, Karo Lauronen.

Saimme mahtavan idean. Tehdään esitys minimaalisella miehityksellä, vuokrataan halpa tila, vedetään katsomot täyteen ja päät täyteen viinaa.

Saimme suostuteltua Juha Vuorisen “Juoppohullun päiväkirja” päästämään meidät tekemään kirjastaan teatteri sovituksen. Lupa tuli. Esiintyjiä oli kaksi, ohjaajia yksi, tuottajia yksi, äänisuunnittelijoita yksi ja valosuunnittelijoita yksi. Esitystilaksi saimme Alvar Aallon suunnitteleman Alppisalin Alppilasta. Harjoitus aikaa oli minimaalinen kuukausi. Jokainen esitys oli loppuun myyty. Silti emme päässeet edes TES:n mukaiseen palkkaan. Ohjaaja päätyi vaihtamaan alaa.

Esitys oli silti mainio ja meistä tekijöistä hitsautui hyviä ystäviä. Ääni oli kolmas esiintyjä näyttämöllä. Toteutin esitykseen monikanavaisen 7.1 äänisuunnittelun. Luovalla mikityksellä ja kaiuttimien luovalla asemoinnilla, toteutin tilaan puhuvia viinapulloja, pään yli lentäviä lentokoneita, seinän takaisia naapureita, jättiläisiä, psykedeelisiä rajatiloja ja ties mitä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s